Marknadens bredaste utbud av fastighetsvärme

Vi på Energipartner är experter på fastighetsvärme och erbjuder dig som kund marknadens bredaste utbud med täckande garantier. Här nedan listar vi några av de olika värmekällor som går att välja på när du ska välja fastighetsvärme via oss:

Låt oss presentera några av våra värmepumpar som alla arbetar utifrån olika värmekällor

fastighetsvärme stockholm

Berg

Solens varma strålar når djupt ned i berggrunden där den lagras. Genom att välja fastighetsvärme som utnyttjar solens energi i bergen får du både den lägsta möjliga driftkostnaden i jämförelse med andra lösningar, samt ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ. Utöver detta är bergvärmepumpar mycket bekymmersfria på så vis att de kräver mycket lite service om ens någon alls. De sköter sig själva och håller många år framöver. Garanterat en investering för framtiden!

 

Luft/vatten

 

Luften vi andas och har i all vår miljö runt omkring oss går faktiskt att omvandla till fastighetsvärme. Genom att installera en värmepump som tar tillvara på luftens positiva egenskaper kan en hel fastighet ha detta som sin ursprungliga energikälla. Om man jämför värmepumpar som nyttjar solens energi i berggrunden med de värmepumpar som omvandlar luft till värme så är dessa luftdrivna något sämre ur den aspekten att de har en lägre verkningsgrad. Det positiva med att välja en värmepump som omvandlar luft till fastighetsvärme är att det inte krävs något borrhåll vilket leder till en lägre installationskostnad.

fastighetsvärme stockholm
fastighetsvärme stockholm

Luft/luft

En värmepump som drivs av luft/luft kommer alltid i två separata delar som sedan sammankopplas. Den ena delen av konstellationen fästs på utsidan av den husvägg som tillhör bostaden som ska få fastighetsvärmen installerad. Därefter placeras den andra delen i närliggande rum inomhus. Därefter monteras dessa samman och du har ett fungerande luft/luft värmesystem. Det viktigaste att ta hänsyn till när du väljer denna typ av fastighetsvärme är att placeringen på värmepumpen är mycket viktig men detta hjälper vi på Energipartner givetvis dig med. Denna typ av fastighetsvärme är på alla vis lönsam i och med att den drar ner dina uppvärmningskostnader sekunden den är installerad och klar. Denna typ av installation är vanligast att se i mindre bostäder, som exempelvis ett mindre radhus eller ett litet fritidshus.


Frånluft

Varm luft som redan finns i din bostad kan omvandlas till fastighetsvärme genom att installera en frånluftsvärmepump som tar hand om den varma luften. Vanligtvis vädras denna luft ut, av naturliga skäl, men tack vare frånluftsvärmepumpen kan du få en mycket miljövänlig och ekonomisk lösning istället. Den främsta fördelen med denna typ av fastighetsvärme är att du både får just fastighetsvärme samt tappvarmvatten. Du kommer uppleva en bekvämare boendekomfort hemma och du kommer märka att inomhusmiljön känns som en sundare och friskare plats tack vare frånluftsvärmepumpen! Det vanligaste är att denna typ av fastighetsvärme lämpas i en relativt nybyggd villa som har ett annat ventilationssystem sedan innan.

 

fastighetsvärme stockholm

Ring oss direkt för att prata med våra experter!